خرید سیم کارت در ترکیه
با پاسپورت وقتی مسافرت میکنید میتونین سیم کارت بخرید. به راحتی. اما تا ۳ ماه بعد لاک میشه و قابل استافده نخواهد بود. اگر بغذ از این هم ۳ ماه بگذره و مشکل رو حل نکنین سیم کارتتون کلا نابود میشه و شماره آزاد میشه و به یکی دیگه میفروشنش.
ترکسل:
حدود ۲۰۰ لیر، برای اول و بعد هر ماه ۴۵ لیر میتونین بستههای اینترنت و مکالمه معقولی رو دریافت کنید.
برای ۶ گیگ، ۵۰۰ پیامک، و ۵۰۰ دقیقه مکالمه.
اگر بخواخهید به ۱۰ گیگ برسونیدش ۵۵ لیر و برای ۱۴ گیگ، ۷۰ لیر باید هزینه کنید.
ترک تلکوم:
ارزونترین هاست
۱۸۵ لیر میدین، برای بسته معادل ترکسل ۴۵ لیری، ۲۹ لیر باید بپردازید.
اگر قصد دارید در ایران هم از سیم کارتتون استفاده کنید، توصیه م همون ترکسل هست.
عدهای هستند که پول میگیرن و سیم کارت شما رو رجیستر میکنن.
–
اگر اصلا قصد رجیستر ندارید و فقط برای همون دوره کوتاهی که مسافر هستید میخواهید استفاده کنید، پیشنهادم ودافون هست.
۲۱۰ لیر میپردازید و بعدش یک بسته ۶ گیگی به همراه مکالمه نامحدود برای یک ماه هم بهتون میده.
اگر خارج از ترکیه بخواهید از سیم کارت استفاده کنید، حتما باید رومینگ فعال بشه.
روشش چجیه؟ میرید نمایندگیهای فروش، ۱۰۰ تا ۲۰۰ لیر میدین و بستههای اینترنت و مکالمه جهانی میگیرید که فرق میکنه با بستههای قبلی که گفتم.
اگر هم به هر دلیلی نخواستید این کار رو بکنید دلالها و واسطههای زیادی هستند کهاین کار رو براتون میکنن اما چندان توصیه نمیکنم.
اعتباری یا شارژی بودن سیم کارت برخلاف ایران در هنگام خرید مشخص نمیشود بلکه بعدتر میتونین اون رو دائمی کنید. این کار هم با داشتن اقامت ترکیه و هم گاهی بدون اقامت ترکیه هم امکانپذیر است.
حالا اگر در ترکیه هستید و میخواهید بیشتر اینترنت استفاده کنید راه حل چیست؟
راحتترین کار استفاده از وایفای رایگان هتل، مسافرخونه، رستورانها و مانند آن است. اما اگر قصد زندگی یا ماندگاری در ترکیه را داشتید یا کارتان بیشتر از اینها بود در کوتاه مدت راه حلهایی مثل بستههای اینترنتی هست یا اگر در دراز مدت میخواهید بمانید لازم است گوشی خود را رجیستر کنید. از طرف دیگر، البته ممکن است بخواهید برای محل زندگی اینترنت بخرید.
در بدو ورود در فرودگاه میتوانید سیم کارت تهیه کنید اما خیلی هم توصیه نمیکنم، البته این امتیاز را هم دارد که قطعا یک متصدی با دانشی حداقلی در زمینه انگلیسی آنجا حضور دارد که خب خودش خرید را مطمئنتر میکند. در زمینه انگلیسی حرف زدن حتی روی رسپشن هتل هم خیلی حساب نکنید.
وودافون، یک سیم کارت دارند که ۲۰۰ لیری هست حدودا و قبلش براتون گفتم که میتونین تا ۲۰ گیگ اینترنت مسافری استفاده کنید، با آن ۲۵۰ پیام کوتاه بفرستید و ۷۵۰ دقیقه هم استفاده کنید، تا ۳۰ روز و فقط در خاک جمهوری ترکیه.
اگر این بسته خوبی نیست برای اینترنت، به سراغ ترک تلکام بروید. همیشه بستههای گرانتر و هیجانانگیزتری دارند. اگر جواب نمیدهد دو انتخاب دیگر هم دارید. یکی دستگاهی به اسم راهنمای دیجیتال با اینترنت محدود که یه جور تبلت است که کار مودمرا هم براتون میکند و دیگری اتصالی است که با هات اسپات موبایل متصل میشود و میشود همزمان چند دستگاه را به آن با بیسیم وصل کرد که برای سفرهای گروهی عالیست.
برای اینترنت خانگی اما راه حلها اساسا چیز دیگریست.
فیبر نوری این روزها در ترکیه در حال تقویت است و اینترنت موبایل هم نسل ۴ است، و قرار است تا اوایل ۲۰۲۱ اینترنت نسل پنج هم بیاید. سرعا اینترنت ای دی اس ال که مثل ایران نیست و خط تلفن و اینترنتش از هم جدا هستند از ایران بالاتر است. سرعتش از ۲۵ مگ شروع میشود و تا ۱۰۰ مگ هم قابل افزایش است.
اپراتورهای اینترنت در ترکیه همان ترکسل و وودافون و ترک تلکام. در ترکیه ساختمانی نیست که کار ساختش تمام شده باشد اما امکان گرفتن اینترنت برای آن نباشد.
اما برای گرفتن اشتراک اینترنت حتما کارت اقامت خود را لازم دارید مگر این که از شرکتهای کمتر مشهور و کوچکتر دیگر استفاده کنید.
اگر در رفت و آمد هستید، اینترنتهایی وجود دارد که میتوانید آن را در دوره زمانی غیبت خودتان غیر فعال کنید و دوباره آن را فعال کنید.
مودم معمولا به رایگان داده میشود. مدارکی که نیاز دارید پاسپورت کیملیک و پرداخت ۴ ماه هزینه اینترنت در ابتدای کار است.
شما با پرداخت حدود ۵۰ تا ۱۲۵ لیر، میتوانید اینترنتی به مراتب بهتر از ایران داشته باشید.
اما مثلا برای سرعت ۱۰۰ مگ، در ودافون این رقم تا ۱۹۰ لیر هم بالا میرود.