جمشید برزگر: چرا به ابی ایراد میگیرید ولی به مردمی که در دبی زندگی میکنند نه؟

جمشید برزگر، روزنامهنگار خارج از ایران، مدیر سابق ی شبکهٔ رسمی خبری آلمان (دویچهوله) و سردبیر اسبق روزنامه همبستگی در ایران مینوشت، امروز در دفاع از کانون نویسندگان ایران در برابر چیزی که موجهای حمله به روشنفکران، هنرمندان و رسانهها مینامید گفت که این پدیده، یک پدیده انسانی چند وجهی است.ل
او در کلابهاوس اتاقی به نام نقد و بحث اعلام کرد که باید بررسی کنیم و ببینیم چرا انتقاد از این جریان ها دارد به عنوان دفاع از ایرانی بودن و ملت مطرح میشود.
او درباره بحثهای چند هفته اخیر گفت که از ابراهیم حامدی (ابی) خواننده که برای آهنگ خلیجفارس که خودش خوانده ولی در یک کشور دیگر نخوانده را مورد حمله قرار میدهند. اگر مردم به کنسرت او میروند اشکالی ندارد اما اگر آن خواننده میرود به آنجا و خلیج فارس نمیخواند گلایهای نیست. اگر مردمی که به کنسرت میروند و کار میکنند در دبی، اشکالی ندارد و نمونههای این چنینی، مثلا در مورد آقای رضا براهنی، حضور میلیونی مردم در خیابانها کلا نادیده گرفته میشد. عملکرد رجال از جبهه ملی تا دیگران نادیده گرفته میشود اما یک روشنفکر و یک شاعر که دیدگاههای سیاسی در زمان خودش داشته مسئول این اتفاقات و نتایج آن قلمداد میشود. یا بحثهایی که درباره زبان ترکی یا فارسی مطرح میشود.
جمشید برزگر در ادامه گفت بهرحال جریان منفرالفکری مفاهیم زیادی را از روسیه گرفت و ما فکر میکنیم که انقلاب مشروطیت گامی درست بود و ما هم بسیاری از اهداف آن را محقق نکردیم. اما در انتقال مفاهیم بهرحال اتفاقاتی افتاده که شاید هم ناگزیر بوده و زائیده شرایط زمانی و مکانی بوده است. افرادی که به طور باواسطه یا بیواسطه در امپراطوری عثمانی با قفقاز بودهاند و با مفاهیمی مثل آزادی و عدالت و مفاهیم مدرن آشنا میشدند در نهایت تحت تاثیر آن تلقیای بودهاند که در اروپای قرن نوزدهم مسلط شده بود.