همه زنان ناصرالدین شاه
ناصرالدین شاه به لطف کارگردانهای ایرانی مجاز، محبوبتر از هر پادشاهیست!
اندرونی آن همین امسال منشاء کلی داستان و سریال بود.
محمدشاه که با مهد علیا ازدواج کرد، ناصرالدین و ملکزاده یا همون عزتالدوله به دنیا اومد.
مهد علیا یک شاهساز است، زنی قدرتمند و باهوش که توانست سرنوشت ایران را به دلخواه خودش تغییر دهد. محمدشاه اما خیلی عاشق او نبود، ناصرالدین شاه هم خودش رو در سایه او حس میکرد. امیرکبیر را هم مهد علیا به کشتن داد که البته مادرزنش هم بود.
خدیجهای که مادر عباس میرزا، برادر ناتنی ناصرالدین شاه بود، هووی مهدعلیا بود و البته این اسم، تاثیر خودش رو توی سریال هم گذاشت. او از یک خدیجه جدید زخم خواهد خورد.
ناصرالدین شاه با ۵۰ سال سلطنت خودش، تبدیل شد به طولانیترین پادشاه قرنهای اخیر ایران که البته بعد از این رکورشکنی بود که میرزا رضای کرمانی تحت تاثیر سیدجمالالدین اسدآبادی، او را به قتل رساند و تبدیلش کرد به شاه شهید.
ناصرالدین شاه هم اروپا رفت، هم عکاسی به ایران آورد و هم نقاشی میکشید و هم تحت تاثیر قانونگذاری بود و البته چشمی هم به همسایهاش ترکی و البته سلطان سلیمان هم داشت.
او فانتزیهای جنسی زیادی هم دارد.
گلین خاتون: اولین زن عقدی او بود که در تبریز با هم ازدواج کردن. گلین یعنی عروس. او دختر نوزدهمین پسر فتحعلی شاه و از فامیلها بود، ناصرالدین شاه ۱۷ سالش بود که با او ازدواج کرد. عروسیشون ۷ روز و شب در نگارستان طول میکشه.
سلطان محمود میرزا که ۱۱ ماهگی جانش را از دست داد پسر گلین بود.
تاج الدوله:
خجسته جهانبانی، جد قاجاری داشت و یکی از همسران رسمی او بود. ۷ ماه که از قتل امیرکبیر گذشت و به شاه سوءقصد شد. معینالدین میرزا، پسر تاجالدوله ولیعهد شد. او در ۶ سالگی درگذشت. درست همزمان با فتح هرات توسط ایران و خبر فوت او در میان خبرهای مربوط به هرات، خیلی مورد توجه قرار نمیگیره.
ستاره خانم:
او هم تبریزی بود و سومین زن عقدی شاه بود.
ناصرالدین شاه برای ازدواج با جیران یا خدیجه تجریشی، ستاره خانم را طلاق داد و او را از اندرونی بیرون انداختند.
جیران: خدیجه تجریشی، سوگلی شاه بود. فروغالسطنه اسب سوار و شکارچی، که بزرگترین شکارش البته سلطان مملکت بود. اول به عنوان زن صیغهای آمد و بعد از بچهدار شدن زن عقدی شد. جیران هم دارای پسرهایی شد که در کودکی فوت کردند. سل، سرطان یا غم، هر کدام بود، با عشق سلطان تمام شد.
شکوهالسطنه: مادر مظفرالدین شاه، دختر فتحالله میرزا بود و در نهایت تنها انتخاب ولیعهدی، پسر شکوه السلطنه بود. مظفرالدین میرزا که مدت زیادی مریض احوال بود، گزینه مناسبی به نظر نمیرسید و در نهایت خزانه خالی به او رسید.
انیسالدوله: فاطمه سلطان گرجی بود که در دوره صفویه به مازندران رفته بودند. جیران او را پیش خودش نگه میداشت و میراث جیران به او رسید. بدنامی خاصی از او باقی نمانده و در دوره تحریم تنباکو، او بود که قلیان را در دربار تحریم کرد.
ناصرالدین شاه ۸۰ زن صیغهای داشت که با آنها عیش و نوش میکرد. بعضی از آنها نقش مشاور خصوصی شاه را هم داشتند. مشاورهّایی که بعید میدانم قابل تماشا در سریال جیران باشد!