مرضیه برومند کیست؟

مرضیه برومند متولد ۱۷ خرداد ۱۳۳۰ در تهران، بازیگر و کارگردان است.
او این روزها یک سریال عروسکی به نام مجتمع مسکونی کلیله و دمنه را در سینمای خانگی و پلتفرم فیلمنت در حال پخش دارد.
او فارغ التحصیل هنرهای نمایشی از دانشگاه هنرهای زییای تهران است، مرضیه برومند سه خواهر و دو برادر دارد، که احترام و راضیه نیز بعنوان مجری و گوینده فعالیت میکردند، احترام همسر مرحوم داوود رشیدی و طاهره خواهر کوچکترش همسر پدر عروسکی ایران عادل بزدوده است.
پس از تولد در تهران، تا سن چهار سالگی بدلیل شغل پدرش در خوی زندگی کرد.
پس از آن به همراه خانواده به زادگاه خود، تهران بازگشته و تا سن هجده سالگی در خیابان دلگشا، خ کلانتری بودند و بعد در چهار راه آب سرداب خیابان ایران شمالی زندگی را ادامه دادند.
مرضیه برومند فعالیت هنری خود را با تلویزیون شروع کرد و در سال ۱۳۵۴ در سن بیست و چهار سالگی در فیلم «سلطان صاحبقران» به کارگردانی «علی حاتمی» بازی کرد.
گرچه موفقیت این اثر نسبتبه آثار شاخص بعدیاش مانند سریال «قصههای تابهتا» بیشتر نبود، اما تجربه خوبی برای مرضیه برومند محسوب میشد. و همکاری با هنرمندانی همچون «جمشید مشایخی»، «پرویز فنی زاده», «ایرن زازیانس» و «سعید نیکپور» را تجربه کرد.
مرضیه برومند در سال ۱۳۷۳ دورهی پرتلاشی را در عرصه سینما و تلویزیون گذراند و در آثار مهمی بازی کرد. او در این سال با بازی در دو فیلم و سریال مهم سینما و تلویزیون خودش را به مردم معرفی کرد. آثار مهم مرضیه برومند در این سال بازیگری و کارگردانی در فیلم «الو الو من جوجوام» و سریال «قصههای تا به تا» محسوب میشود.
شاید یکی از مهمترین بخشهای زندگینامه مرضیه برومند، بازی در سریال «قصههای تابهتا» بوده باشد، مرضیه برومند در سال ۱۳۷۳ در سن چهل و سهسالگی نقش مهمی را در این سریال بازی کرد، که توانست با مهارت خود آن نقش و همچنین خود را در میان مخاطبان تلویزیون مطرح کند. مرضیه برومند با بازی در این سریال توانست، تجربه بازیگری موفقی را برای خود رقم بزند و همکاری در کنار بازیگرانی همچون «لیلی رشیدی»، «امیرحسین صدیق»، «مریم سعادت» و «محمدرضا فیاضی» بر تجارب وی افزود.
مرضیه برومند علاوهبر بازی در این سریال در سال ۱۳۸۹ ، زمانیکه پنجاه و نه سال داشت، در سریال «پرانتز باز» نیز بازی کرد. مرضیه برومند اینبار با «کیومرث پوراحمد» یعنی کارگردان سریال «پرانتز باز» و هنرمندانی همچون «طناز طباطبایی»، «امیر غفارمنش» و «فردوس کاویانی» همکاری داشت.
بااینکه مرضیه برومند را بیشتر بهعنوان بازیگر میشناسیم اما در حرفههای دیگر نیز فعال بودهاست، مرضیه برومند علاوه بر بازیگری بهعنوان کارگردان، نویسنده، تهیهکننده، مجری طرح، ترانه سرا و گوینده نیز در سینما و تلویزیون فعالیت داشتهاست.
مهمترین آثار مرضیه برومند در تلویزیون در حرفه کارگردانی فیلم «شهر موشهای ۲»، سریال «آب پریا»، سریال «همه بچههای من»، سریال «کتابفروشی هدهد»، فیلم «مربای شیرین»، سریال «کارآگاه شمسی و دستیارش مادام»، سریال «ورثه آقای نیکبخت»، سریال «خودروی تهران ۱۱»، سریال «قصههای تابهتا»، فیلم «الو الو من جوجوام»، سریال «آرایشگاه زیبا» فیلم تحسینشده «میهمان ناخوانده»، «راویان اخبار»، سریال «خانهی مادربزرگه» و فیلم «شهر موشها» بود.
مهمترین آثار مرضیه برومند در حرفهی نویسندگی سریال «کارآگاه شمسی و دستیارش مادام»، سریال «خودروی تهران ۱۱»، فیلم «الو الو من جوجوام»، سریال «آرایشگاه زیبا»، سریال «راویان اخبار» و فیلم «میهمان ناخوانده» است.
مهمترین آثار مرضیه برومند در حرفه تهیهکنندگی نیز سریال «آب پریا»، سریال «همه بچههای من» و فیلم «الو الو من جوجوام» میباشد.
مهمترین اثر مرضیه برومند در حرفهی مجریگری نیز فیلم «دربهدرها» بوده و مهمترین اثر او در حرفهی ترانهسرایی فیلم «شهر موشها» است. مهمترین اثر او در حرفه گویندگی نیز فیلم «خاله قورباغه» میباشد.
یکی از ویژگیهای حرفهای مرضیه برومند این است که در زمان بازیگری خود هم در تلویزیون و هم در سینما بازی کردهاست.
مرضیه برومند را باید بیشتر بازیگر سینما دانست چراکه هفتاد درصد آثار او سینمایی بوده و سی درصد آن تلویزیونی میباشد.
درواقع مرضیه برومند از مجموعه هفده اثری که در کارنامه خود دارد، در دوازده اثر سینمایی با نامهای نخودی، فیلم هیچ، شیرین، چند تار مو، قطعه ناتمام، سیب سرخ حوا، الو الو من جوجوام، پناهنده، میهمان ناخوانده، تحفهها و دایره مینا به ایفای نقش پرداختهاست.
او در پنج اثر در تلویزیون به نامهای گمشده، پرانتز باز، قصههای تابهتا، حکایت مسافر گمنام و سریال سلطان صاحبقران بازی کردهاست.
سریال خانهی مادربزرگه، مدرسه موشها و بسیاری از کارهای عروسکی تلویزیون نیز ساخته مرضیه برومند کارگردان سینما و تلویزیون است.
مرضیه برومند در مصاحبهای بیان نموده: “پدر من آدم بسیار بافرهنگ و علاقه مند به ادبیات و شعر بود.
پایه علاقه ما به ادبیات را پدرم پایهگذاری کرد مادرم خیلی خلاق بود، اگر درس میخواند حتما هنرمند بنامی میشد ایشان در شکل گرفتن شخصیت هنری ما نقش مهمی داشت.”
تقریبا از سال ۱۳۵۳ با نقش آفرینی در تئاترهای کودکان که در تلویزیون ضبط میشد توانست خود را به هنر دوستان معرفی کند، خود او در مورد زمانی که برای ایرانیها تبدیل به هنرمند شناخته شدهای شد، میگوید: “به دلیل اینکه یکی از خواهرهای من گوینده محبوب و معروف تلویزیون بود و تئاترهایی که من بازی میکردم را تلویزیون نشان میداد، مردم کم کم در آن سالها چهره من را شناختند.”
مرضیه برومند علاوه بر فعالیتی که در این سالها در هنر داشته، در دوران دبیرستان و دانشگاه همراه با دوست نزدیک خود سوسن تسلیمی (بازیگر) بسکتبالیست هم بوده است. او همراه با تیم بسکتبال دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران توانسته به مقام نائب قهرمانی دانشگاههای کشور برسد.
این روزها والیبال تبدیل به ورزش مورد علاقه او شده است خود او در مورد والیبال میگوید : “از دیدن والیبال لذت میبرم چون در آن اندیشه، تکنیک و قدرت بدنی وجود دارد.”
مرضیه برومند تاکنون ازدواج نکرده و مجرد است. او با خنده بیان میکند: “منو کسی نگرفت! هرکس منو دید با خواهرم ازدواج کرد. من ازدواج نکردم، اما این اتفاق به این معنا نیست که ازدواج خوب نیست، ازدواج خیلی خوب است به شرط اینکه زن و مرد به یکدیگر متعهد باشند. باید از «من» عبور کنند و «ما» شوند. وقتی میشنوم ازدواجی به طلاق منجر شده، خیلی ناراحت میشوم بخصوص برای زوجهایی که بچه دارند. نهاد خانواده برایم خیلی ارزشمند است چون شرایط کار و زندگیام ایجاب میکرد فقط یکی را انتخاب کنم، من کارم را انتخاب کردم، اگر ازدواج میکردم مهمترین چیز برایم خانواده بود.”
او در ادامه گفته: “به نظر من خانمها حتما باید به ورزشگاه بروند. خود من هم دوست دارم برای دیدن مسابقات ورزشی به ورزشگاهها بروم. اینکه نمیگذارند ما به ورزشگاه برویم، تصمیم ابلهانهای است اصلا ورزشگاه را به دو قسمت تقسیم بکنند و یک طرف را برای آقایان بگذارند و یک طرف را هم بگذارند که خانمها مسابقات را از نزدیک ببینند مگر چه اتفاقی می افتد؟ یعنی واقعا دلیل این محدودیتهایی که برای خانمها به وجود میآورند را نمیفهمم.”